Dasar Privasi

Dasar privasi ini menerangkan penggunaan dan perlindungan maklumat yang dikemukakan oleh pengguna melalui Aplikasi Web yang dibangunkan oleh Jabatan Kastam Diraja Malaysia di customs.gov.my.

Maklumat Yang Dikumpul

Tiada maklumat peribadi akan dikumpul semasa anda melayari atau menggunakn Aplikasi Web Jabatan Kastam Diraja Malaysia ini kecuali maklumat yang dikemukakan oleh anda melalui e-mel

Pautan

Aplikasi Web JKDM juga mempunyai pautan ke portal/laman web lain. Dasar privasi ini hanya terpakai untuk Aplikasi Web ini sahaja. Perlu diingatkan bahawa Aplikasi Web / Laman yang terdapat dalam pautan ini mungkin mempunyai dasar privasi yang berbeza dan pengunjung dinasihatkan supaya meneliti dan memahami dasar privasi bagi setiap Aplikasi Web / Laman yang dilayari.

File Log

Bagi tujuan meningkatkan tahap keselamatan dan kecekapan Aplikasi Web JKDM, maklumat umum pengguna seperti jenis browser, nama domain, nama negara dan lain-lain maklumat akan digunakan dalam pengumpulan dan penganalisaan maklumat demografi dan halaman-halaman yang sering dikunjungi oleh pelanggan. Walaubagaimanapun ianya tidak melibatkan privasi individu.

Cookies

Pada masa ini, cookies tidak digunakan. Walaubagaimana pun ianya mungkin akan digunakan pada masa akan datang.

Pindaan Dasar

Sekiranya dasar privasi ini dipinda, pindaan akan dikemas kini di halaman ini.